De laatste jaren zijn er steeds meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers ontstaan, waardoor de mogelijkheden van snel en betaalbaar internet via glasvezel binnen handbereik liggen. Om deze ontwikkelingen niet aan ons voorbij te laten gaan hebben wij, meerdere ondernemers via Platform Tichelrijt in samenwerking met de gemeente Dongen, het initiatief genomen om nieuwe mogelijkheden voor Tichelrijt te bekijken. Om snel en betrouwbaar internet op korte termijn via glasvezel te realiseren zijn er meerdere scenario’s mogelijk.

Herinventarisatie behoeften, wensen en mogelijkheden

Op woensdag 25 november 2015 is een eerste herinventarisatie gedaan naar de wensen van de bedrijven. Op Tichelrijt zijn de mogelijkheden voor snel internet beperkt of kostbaar. Dit geeft beperkingen voor het goed en betrouwbaar laten functioneren van bestaande en nieuwe toepassingen, zoals VoIP, vaste en mobiele telefonie, het koppelen van locaties, camerabewaking, cloud diensten, etc.

Na deze bijeenkomst bij de golfbaan in Dongen hebben we niet stilgezeten. Na een overleg met de stuurgroep bestaande uit Frie Aarts en Peter de Jong (beiden van de gemeente) Cees van den Noort (Van den Noort), René van Loon (Van loon Electra), Wilma de Wijs (Poredo) is er een nieuwe werkgroep gevormd.

Werkgroep

Bij deze willen we ons graag als werkgroep voorstellen aan de ondernemers op Tichelrijt daarnaast willen we graag jullie betrekken in de beslissing die we gaan nemen. We vinden dat de keuze die we maken goed moet zijn voor een kleine tot grotere ondernemer, keuze dient te zijn voor provider (waardoor o.a. overstappen eenvoudig wordt, maar ook de gewenste service gekozen kan worden) en zeer zeker marktconform of eigenlijk beter. De werkgroep bestaat uit de volgende personen.

  • Ad Jansen – Jansen Hydrauliek
  • Gert van den Bogaard - IM innovating
  • Marcel de Brouwer – ETT Benelux
  • Ralf Witlox – Orange Planet
  • Richard van Tilborg – R2H

Wij hebben jullie hard nodig bij het slagen van het project, het aantal deelnemers kan ons goed uitkomen om het project te laten slagen. Via mail, digitale nieuwsbrieven en deze website willen we u als ondernemer op Tichelrijt op de hoogte houden.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties kunt u ons een mail sturen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

14 januari 2016 - Interesselijst gemaild

Op donderdag 14 januari heeft de Werkgroep zich aan de ondernemers op Tichelrijt voorgesteld via een nieuwsbrief. Als bijlage is docxinteresselijst-glasvezel.docx meegestuurd. Hierop kan worden aangegeven óf uw glasvezel wilt en zo ja, welke optie uw voorkeur heeft. Tevens kunt u de werkgroep voorzien van extra informatie, om nog beter inzicht te krijgen in uw behoeften. We hopen voor 30 januari alle ingevulde formulieren weer binnen te hebben via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

nieuws glasvezel tichelrijt